PUNAINEN KORTTI RASISMILLE

Show Racism the Red Card - Finland

Month: October 2016

Mikkelin Jukurit – KalPa pelissä näytettiin punaista korttia rasismille!

Lauantaina 22.9 pelatussa Savon derbyssä kohtasivat Mikkelin Jukurit ja KalPa Kuopiosta. Ottelu oli nykymuotoisen Liigan ensimmäinen Punainen kortti rasismille -teemapeli.

Mikkelin Jukurit on tullut Liigaan sarjanousijana todella ennakkoluulottomasti ja yllättänyt monet. Yhdellä saralla Jukurit toimii jo edelläkävijänä muiden liigajoukkueiden suhteen, nimittäin Jukureilla on oma yhteiskuntavastuuohjelmansa (Linkki Jukureiden sivuille). Jukurit haluaa olla aktiivinen toimija omassa yhteisössään ja tiedostaa huippu-urheilun tärkeän roolin yhteiskuntavaikuttajana.

Ottelua seuraamaan tulleelle 4200 katsojalle oli jaettu Punainen kortti rasismille -läpsyttimiä. Läpsyttimillä pidettiin äänekästä, rasismista- ja syrjinnästävapaata tunnelmaa IkiomaAreenalla. Samalla ne ovat hyvä muistutus siitä, että rasismia tai syrjintää ei tule hyväksyä missään muodossa.

Ennen ottelua jäähallilla kuultiinkin tärkeät sanat:
“Arvoisa yleisö, Viikinkiheimolle monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja yhteisöllisyys ovat itsestäänselvyyksiä. Meidän heimoon ovat kaikki tervetulleita ikään, sukupuoleen, kieleen, alkuperään tai uskontoon katsomatta. Mikkelin Jukurit vastustaa syrjintää sen kaikissa olomuodoissaan sekä haluaa edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Siksi näytämme nyt yhdessä punaista korttia rasismille!”

img_1195

img_1197

Futsalia Get Started – tapahtumassa!

Punainen kortti rasismille -projekti osallistui Combo-hankkeen Get started -tapahtumaan 12. lokakuuta Malmin palloiluhallilla. PKR-pisteellä pelattiin futsalia ja pääsi kokeilemaan laukaisututkaa. Get started -tapahtumassa nuoret pääsivät kokeilemaan erilaisia lajeja mm. kamppailulajeja, sumopukuja, trampoliinia ja ilmapatjoja sekä koripalloa ja futsalia.

Fimu on mukana Työterveyslaitoksen koordinoimassa Combo-hankkeessa vuosina 2015-2018. Combo –tutkimus- ja kehittämishankkeessa kehitetään uusia toimintatapoja, valmiuksia ja menetelmiä, jotka tukevat nuorten osallisuutta ja hyvinvointia sekä työelämään kiinnittymistä. Hankkeessa luodaan uudenlaista yhteistyötä kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisoalan toimijoiden, oppilaitosten sekä järjestötoimijoiden välille.

Fimun koordinoimassa osahankkeessa keskitytään nuorten eriarvoistumisen ehkäisyyn sekä nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Tavoitteen saavuttamiseen haetaan ratkaisua lisäämällä oppilaitosten ja järjestöjen välistä yhteistyötä liikunnan  toimialueella.

Lisätietoa hankkeesta:

Tuomas Vaskisalmi
ohjaaja, projektityöntekijä
tuomas.vaskisalmi@fimu.fi puh. 045 211 0155

Emeka Anyamele tukee #FootballPeople -kampanjaa

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen ja HIFK:n Veikkausliigajoukkueen pelaaja Emeka Anyamele tukee Fare:n #FootballPeople -kampanjaa.

Fare on Englannissa päämajaansa pitävä kansainvälinen kattojärjestö, joka toimii jalkapallon parissa rasismin ja syrjinnän ehkäisemiseksi. #FootballPeople on lokakuun 6. päivä alkanut kampanja, jonka aikaan järjestetään eri tapahtumia mm. turvapaikanhakijoiden, seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien aseman parantamiseksi. Eri tapahtumiin osallistuu yli 100 000 ihmistä 50:ssä maassa.

We support #FootballPeople

#FootballPeople is a campaign in football that brings together organisations, clubs, leagues and associations to tackle discrimination and racism. Activities are being organised in over 50 countries throughout October (6.8. – 20.8.)

Football interventions will feature members of the movement holding events on issues including the participation and representation of women, homophobia, the involvement of ethnic minorities, challenging the far-right in football and the social inclusion of refugees. Over 100,000 participants will directly take part in events organised as part of the period.

#FootballPeople on Fare:n kampanja, jossa yli 50 maata ja 100 000 osallistujaa osoittaa tukensa syrjinnän ja rasismin ehkäisemiseksi. Lokakuun ajan tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia, joissa korostetaan eri vähemmistöjen (LGBT-ryhmät, etniset vähemmistöt) ja esim. turvapaikanhakijoiden sekä pakolaisten oikeuksia sekä pyritään vähentämään näihin ryhmiin liittyviä ennakkoluuloja. Lisäksi kampanjalla halutaan ottaa vahvasti kantaa myös tyttöjen ja naisten yhtäläisiin oikeuksiin kaikkialla maailmassa pelata jalkapalloa ja päättää omista asioistaan.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #FootballPeople

HIFK:n miesten käsipallojoukkue näytti punaista korttia rasismille!

HIFK:n miesten käsipallon edustusjoukkue näytti ensimmäisenä miesten käsipallon pääsarjajoukkueena punaista korttia rasismille. HIFK  ei suvaitse rasismia tai syrjintää pelikentillä, katsomoissa tai niiden ulkopuolella!

Kiitokset HIFK Handboll yhteistyöstä ja tsemppiä peleihin!

Facebook feed

Onnellisuus on valinta! 💪 ... See MoreSee Less

"Jalan amputoiminen on parasta, mitä mulle on käynyt.” Tässä on Jussin, vammaishuippu-urheilijan tarina. Myös sun tai läheisesi tarina voi olla osa Snack DOC -sarjaa. Jaa se meidän inboxissa.

View on Facebook

🙏👍🏾👏🏼 ... See MoreSee Less

Pics from last saturday 3x3 league, Fotball tournament and open games

View on Facebook

#MeToo

Tärkeä kampanja! Important and powerful campaign!
... See MoreSee Less

Me too. Naiset ympäri maailmaa tekevät naisiin kohdistuvaa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa näkyväksi postaamalla sosiaalisen median kanaviin ”me too”, minä myös. Minä myös olen kokenut seksuaalista häirintää tai väkivaltaa. Seksuaalinen itsemääräämisoikeus on ihmisoikeus. Se ei hupene humalaan, ei huiviin, eikä kaula-aukon syvyyteen. Se tarkoittaa sitä, että me päätämme itse kumppaneittemme lukumäärän, sen milloin hymyilemme – kenelle ja miksi – ja kuka meidän kehoamme saa koskettaa tai kommentoida. Loppu naisiin ja tyttöihin kohdistuvalle seksuaaliselle häirinnälle ja väkivallalle.

View on Facebook

Education is the key! 🇫🇮️

#attitudes #learning #equality #betterworld
... See MoreSee Less

Education without the boundaries. Read more: wef.ch/2ybBXXD

View on Facebook

Photos

PKR – posteri löytyy materiaalisivulta!

1 2

Tammelan stadionilla nousi punainen kortti rasismille!

Tammelan stadionilla 25.9 pelatussa Ilves – PS Kemi ottelussa molempien joukkueiden pelaajat ja tuomarit näyttivät ennen ottelua punaista korttia rasismille. Lisäksi yleisölle lahjoitettiin Kirkon ulkomaanavun Peace United -jalkapalloja.

Ennen ottelua stadionilla kuultiinkin nämä hienot sanat: “Arvoisa yleisö, Ilves haluaa kaudella 2016 vastustaa rasismia ja syrjintää sekä lopettaa vastakkainasettelua eri kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace Unitedin lahjoittama jalkapallo antaa iloa elämään ja yhdistää ihmisiä universaalin kielen tavoin. Kentillä ja kenttien ulkopuolella kohtelemme kaikkia yhdenvertaisesti, sillä jalkapallo on peli joka kuuluu kaikille. Siksi näytämme punaista korttia rasismille!”

Tämän lisäksi stadionin porteilla kerättiin yhteistyössä DHL:n kanssa jalkapallokenkiä vastaanottokeskuksiin. Kiitokset Ilvekselle hienosta ottelutapahtumasta ja tsemppiä loppukauden mitalitaisteluun!

Kuvat: Leo Hynninen

img_1097

Kemissä näytettiin punaista korttia rasismille!

Veikkausliigan ottelussa PS Kemi – FC Lahti 21.9 näytettiin ennen ottelua upealla tavalla punaista korttia rasismille. Sauvosaaressa pelatussa ottelussa kerättiin myös jalkapallokenkiä paikalliseen vastaanottokeskukseen. Lisäksi yleisöön potkaistiin Kirkon ulkomaanavun Peace United -jalkapalloja.

Haluamme kiittää PS Kemia aktiivisesta osallistumisesta useisiin yhteiskuntavastuullisiin projekteihin ja toivotamme menestystä loppukauteen!