PUNAINEN KORTTI RASISMILLE

Show Racism the Red Card - Finland

Facebook feed

Tänään oli mahtava päivä Espoon Leppävaarassa koko perheen maksuttomassa Espoo Liikkuu #HopOnHopOff tapahtumassa! Punainen kortti rasismille -pisteellä kaikki saivat kokeilla nopeustutkaa palloa heittäen ja potkien. Myös pieniä palkintoja jaettiin hyvistä suorituksista.

Kuvassa näkyvä Camilo Miettinen oli myös paikalla opastamassa ja esittelemässä taitojaan. Vahvat suositukset, tarjolla monipuolista liikuntaa sisällä ja ulkona! Tapahtuma jatkuu vielä huomenna ja ylihuomenna klo 10-15. #espooliikkuu #punainenkorttirasismille
... See MoreSee Less

View on Facebook

Mekin olemme tänään mukana Leppävaarassa! 👍 ... See MoreSee Less

Tulkaa mukaan kesän Maksutonta Hop on Hop off- liikuntaa -tapahtumaan Leppävaaraan ma 26.6. - pe 30.6. Toimintaa on joka päivä klo 10-15! Luvassa monenmoista aktiviteettia koko perheelle.

View on Facebook

✊🏿 ... See MoreSee Less

Tämä on legendaarisessa kuvassa näkyvän kolmannen miehen vaiettu tarina. Jaa kunnoittaaksesi todellista sankaria!

View on Facebook

Vantaan Power Cupissa lentopallo kuului kaikille!

Fortum Power Cup 2017 järjestettiin 8.-11.6 Vantaan Myyrmäessä ja Vapaalassa. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhdessä Suomen lentopalloliiton kanssa paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, PuMa-Volley, Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley. Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää mahdollistivat turnauksen läpiviennin.

Power Cup itsessään tapahtumana on mahtava esimerkki yhteisöllisyydestä ja urheilun positiivisesta voimasta. Lisäksi useat ulkomaalaisjoukkueet toivat turnaukseen kansainvälistä tunnelmaa. Punainen kortti rasismille -pisteellämme kaadettiin turnauksen ajan keiloja lentopallolla sormi- ja iskulyönnillä sekä kokeiltiin iskulyönnin nopeutta tutkalla. Pisteellämme riitti jonoa jokaisena turnauspäivänä ja lapset sekä nuoret pääsivät kokeilemaan taitojaan. Mielenkiintoisia keskusteluja käytiin teltallamme mm. siitä mitä on rasismi ja millä tavalla sitä voitaisiin estää urheilussa.

Hankkeemme läsnäolo turnauksen Power-torilla on myös osoitus niistä yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden arvoista, joita tapahtumassa halutaan noudattaa ja viestiä ulospäin. Lentopallo on kansainvälinen laji, joka kuuluu kaikille ikään, sukupuoleen, ihonväriin, etniseen taustaan tai uskontoon katsomatta.

Punainen kortti rasismille -kasvatuspaketti!

Punainen kortti rasismille -hanke on julkaissut rasisminvastaiseen kasvatustyöhön soveltuvan kasvatusmateriaalin, jota voidaan hyödyntää mm. kouluissa ja liikuntakerhoissa. Kasvatuspaketissa on mm. paljon erilaisia rasismiin, syrjintään, maahanmuuttooon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä käsitteitä, joita käydään läpi mm. erilaisten tehtävien avulla.

Kasvatuspaketin voi ladata tästä: Kasvatuspaketti PKR-1.

Kasvatuspaketin avulla on tehty myös mobiililaitteilla toimiva kasvatuspeli, joka on tehty yhteistyössä Seppo ( www.seppo.io) oppimispelialustan kanssa. Peli voidaan räätälöidä tehtävien määrän ja vaikeustason mukaan eri luokka-asteille ala- tai yläkouluille.

Kysy sähköpostilla lisää kasvatuspaketista tai kasvatuspelistä!

punainenkorttirasismille@gmail.com

 

Combo -hankkeen Get Started -tapahtumassa Malmilla kaikki saivat liikkua!

Ala-Malmin urheilupuistossa järjestettiin 22. toukokuuta Get started -tapahtuma, johon oli kutsuttu mm. Stadin ammattiopiston opiskelijoita. Tapahtumassa oli mahdollista kokeilla mm. lippupalloa (09HHR), sumopainia, katukorista (Yökoris), kuplafutista (Balltsit), vapaaottelua (Barretto Malmi), capoeiraa (CDO Finland), sauvakävelyä (FIMU ry) ja katufutista (PKR-hanke). Tapahtuman järjestelyistä vastasi Työterveyslaitoksen ja FIMU ry:n koordinoima Combo -hanke, ja sen projektityöntekijä Tuomas Vaskisalmi. Kiitokset Tuomakselle hienosta tapahtumasta!

Opinmäen urheiluexpossa koululaiset liikkuivat monipuolisesti!

Espoon Opinmäessä Suurpellossa järjestettiin 12. toukokuuta Opinmäen urheiluexpo, joka keräsi tuhatmäärin koululaisia Opinmäen alueella, sisällä ja ulkona. Mukana oli lukuisia espoolaisia urheiluseuroja esittelemässä omaa toimintaansa. Punainen kortti rasismille -hankkeen pisteellä oli päivän aikana futistemppukoulua, rasisminvastaisen mobiilipelin kokeilua ja lopuksi oli myös jalkapallokeilausta.  Continue reading

Punainen kortti rasismille näkyi Suomi – Unkari rugbymaaottelussa!

Helsingin Myllypurossa pelattiin 6. toukokuuta Suomi – Unkari rugbymaaottelu, jossa Punainen kortti rasismille -hanke oli näkyvästi esillä. Lisäksi maaottelun esiotteluna pelatussa Barbarians Helsinki – Spartacus Göteborg ottelussa näytettiin punaista korttia rasismille.

Punainen kortti rasismille oli mukana Stadipesis -tapahtumassa Helsingissä!

19. huhtikuuta järjestettiin Helsingin Käpylän urheilupuistossa ensimmäistä kertaa Stadi-pesis-turnaus. Stadi-pesis on Haaga-Helian opiskelijoiden järjestämä hyvän mielen pesäpallotapahtuma, jossa opiskelijat ja yritykset pääsivät testaamaan taitojaan kansallispelin merkeissä. Lajiosaamista ei tarvittu, vaan kaikki olivat tervetulleita kokeilemaan pesäpalloa.

Sää oli mitä mainioin ja PKR-hanke oli pitämässä tapahtumassa aamupäivän ajan heitto- ja lyöntitutkaa. Mukana oli myös Hyvinkään Tahkon Superpesisjoukkueen pelaajia (yllä olevassa kuvassa oikealta Teemu Nikkanen ja Juha Puhtimäki) sekä Fondian joukkueessa turnauksessa pelannut entinen mäkihyppääjä ja nykyinen lakimies Arttu Lappi.

IMG_1929 IMG_1932 IMG_1936

Punainen kortti rasismille näkyy kaudella 2017 Veikkausliigan pukukopeissa

Kaudella 2017 miesten Veikkausliigassa jokaista vierasjoukkuetta odottaa pukukopissa Veikkauksen ja Punainen kortti rasismille -hankkeen yhteistyössä teettämät pyyhkeet. Jalkapallon pelaajayhdistyksen ja pelaajien aloitteesta aloitetun yhteistyön tarkoituksena on toivottaa jokainen vierasjoukkueen pelaaja tervetulleeksi ottelupaikkakunnalle. Tämänkaltainen ajattelumalli sopii erittäin hyvin PKR -hankkeen arvomaailmaan. Lisäksi pelaajat eivät joudu raahaamaan pyyhettä mukana vierasreissuilla.

Tarkoituksena on kokeilla pyyhekampanjaa mahdollisesti myös muissa sarjoissa tulevaisuudessa.

PKR -hanke esitteli toimintaansa Liike ry:n seminaarissa

Kansainvälinen Urheilun, kehityksen ja rauhan päivän seminaari pidettiin Liikunnan Kehitysyhteistyön LiiKe ry:n järjestämänä Olympiakomitean talossa (Radiokatu 20) Helsingissä 6.4.2017. Neljättä kertaa järjestetyn Urheilun, kehityksen ja rauhan päivän (International Day of Sport, Development and Peace) seminaarin teemana on ”Liikunta ja kestävän kehityksen tavoitteet”.

Punainen kortti rasismille -hanke oli esittelemässä seminaarissa omaa hankettaan yhtenä esimerkkinä kestävän kehityksen yhdestä tavoitteista (tavoite nro 9: eriarvoisuuden vähentäminen). Seminaarissa nostettiin vahvasti esille kansalaisjärjestöjen vaikutus, merkitys ja mahdollisuudet toimia liikunnan ja kehityksen katalysaattorina ja kerrottiin esimerkein erilaisista saavutuksista niin kehitysmaissa kuin Suomessa. Liikuntaa on käytetty onnistuneesti muuan muassa terveyden edistämisessä, koulunkäyntiaktiivisuuden lisäämisessä, tyttöjen aseman vahvistamisessa, vammaisten integroimisessa sekä rauhanneuvottelu-prosesseissa ja kuntoutumisessa traumoista. Liikunnan kautta kuten myös muiden osallistavien työpajojen ja aktiviteettien kautta voi helposti ja pieninkin kustannuksin tuottaa jokaisen arkeen hyvää oloa, aktiivista elämäntapaa, moninaisia taitoja ja sosiaalisia kontakteja – asioita, joista hyvä elämä rakentuu.

Kiitos mahtavasta seminaarista!
Alla kuvia seminaarista:

IMG_1875 IMG_1876 IMG_1878 IMG_1880 IMG_1882

Punainen kortti rasismille -hanke ja Suomen Rugbyliitto yhteistyöhön!

Olemme aloittaneet yhteistyön Suomen Rugbyliiton kanssa ja tarkoituksenamme on näkyä tämän vuoden seura- ja maajoukkueiden peleissä. Rugby on laji, joka sopii kaikille; kaikenkokoisille, -ikäisille ja -näköisille,  joten syrjinnän- ja rasisminvastainen yhteistyön aloittaminen oli erittäin luontevaa. Lisäksi Brittein saarilla Rugby on ollut jo monia vuosia mukana Show Racism the Red Card -kampanjassa. Suomen Rugbyliitto toivottaa kaikki lajista kiinnostuneet tutustumaan ja kokeilemaan tätä toisia kunnioittavaa urheilulajia!

Rugby  on yksi maailman seuratuimmista urheilulajeista ja laji on kovassa kasvussa myös Suomessa. Suomessa Rugbya pelataan talvikaudella ns. 7s Rugbyna (7 pelaajaa kentällä) ja kesällä 15s Rugbyna (15 pelaajaa). Suomalaiset Rugbyseurat järjestävät myös mielellään kouluille ja nuorisolle rugbytunteja, joissa voidaan pelata esim. kontaktitonta lippurugbya. Odotamme innolla yhteistyön alkamista!

Lisää tietoa Rugbysta Suomen Rugbyliiton sivuilla: http://www.rugby.fi

Osallistu Liikkuvan koulun #Superstar17 kampanjaan!

Olimme mukana tekemässä Liikkuvan koulun kanssa kahta Superstar17 – videohaastetta. Punainen kortti rasismille -hanke oli mukana Ilaripron ja FC Hongan naisten edustusjoukkueen maalivahdin Paula Myllyojan kanssa kuvauksissa. Superstar-kampanjan lähtökohtana on, että liikkumisen tulee olla hauskaa.

Liikkuvan koulun Instagramissa julkaistaan viikoittain liikunnallisia trikkejä. Mukana on esimerkiksi futista, tanssia ja parkouria. Kampanjan ensimmäisellä videolla Ilaripro opettaa futiskikkoja. Videolla näet myös Ilarin päässä meidän hankkeen lippiksen.

Kilpailuun voi osallistua kuvaamalla oma temppu ja jakamalla se Instassa. Videoon tagataan #superstar17 ja @liikkuvakoulu
Pääpalkintona on vuoden lahjakortti elämyspuistoon (arvo max. 400 €). Kilpailuaikaa on 28.5. asti!

Lisätietoa: https://liikkuvakoulu.fi/superstar

« Older posts