PUNAINEN KORTTI RASISMILLE

Show Racism the Red Card - Finland

Facebook feed

Muista seurata PKR-joulukalenteria instagramissa! ūüėä #joulukalenteri #srtrc
www.instagram.com/srtrc_finland
... See MoreSee Less

View on Facebook

Punainen kortti rasismille -kouluvierailut

Marras- ja joulukuun aikana PKR-projekti on vieraillut pääkaupunkiseudulla Käpylän peruskoulussa, Sakarinmäen ja Länsimäen yläkouluissa. Kouluvierailuiden tarkoituksena on antaa eräänlaista asennekasvatusta liikunnan avulla. Jokaisessa koulussa läsnäolomme on räätälöity meidät kutsuneet opettajan toiveiden mukaan.

Olemme keskustelleet oppilaiden kanssa tiettyjen sanojen loukkaavasta voimasta ja toisen ihmisen kunnioittamisen merkityksestä. Olemme puhuneet siitä, että rasismiksi jonkun asian väittäminen on vakava syytös ja se tulee aina perustella, muuten sana menettää pikkuhiljaa merkityksensä.

Puhumme liikunnasta ja urheilusta yhteisenä kielenä ja keinona tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Olemme harjoitelleet pari- ja ryhmätyön merkitystä erilaisten pelien avulla. Lisäksi olemme tehneet tutustumisleikkejä, jotta esim. valmistavien luokkien oppilaat tulevat paremmin tutuksi.

Avoimet ovet ammattiliittoon maahanmuuttajille tapahtumassa verkostoiduttiin

Punainen kortti rasismille -hanke oli Jalkapallon pelaajayhdistyksen (JPY) mukana Avoimet ovet ammattiliittoon maahanmuuttajille -tapahtumassa SAK:n tiloissa Hakaniemessä. JPY kuuluu Suomen huippu-urheilu unioniin, joka taas kuuluu SAK:hon.  Paikalla oli edustajia eri ammattiliitoista, kuten esim. Rakennusliitosta, AKT:sta, JHL:stä ja PAM:ista.

Tilaisuudessa annettiin tietoa maahanmuuttajille ammattiliitoista ja kerrottiin millaista apua on mahdollista saada työpaikalla liiton toimesta. Paikalla oli tulkkausapua 9:llä eri kielellä. Tapahtuma oli myös mainio tapa verkostoitua eri järjestöjen kesken.

Opinmäen urheiluexpo liikutti yli tuhat koululaista!

Järjestimme 28.11 Espoon Opinmäen urheiluexpossa klo 9-15 monilajipisteen, jossa pääsi kokeilemaan kolmea eri lajia nopeutta mittavaan tutkaan. Lajit olivat jalkapallon potku, pallonheitto kädellä ja lentopallon lyönti tai isku. Päivän aikana urheiluexpossa vieraili arvioiden mukaan jopa yli tuhat lasta.

Yhdenvertaisuuden kunniaksi pisteellä palkittiin sellainen suorittaja, joka sai tutkasta täsmälleen saman lukeman potkaisemalla, heittämällä ja iskemällä. Tämä mahdollisti sen, että jokaisella oli iästä, luokka-asteesta tai sukupuolesta riippumatta mahdollisuus voittaa palkinto. Tärkeintä ei ollut siis kovimmat vaan tasaisimmat suoritukset! Kiitokset järjestäjille (Espoon liikkuva koulu, Opinmäki) ja muille pisteiden pitäjille erittäin mukavasta tapahtumasta!

img_1251

img_1250

Kulttuurien yhdistäminen liikunnan avulla Рyhteistyö Meri-Rastilan alakoulun kanssa

Hotelli Arthurissa j√§rjestettiin 27.11 “yl√§koulun askelmerkit liikkuvaan kouluun” -seminaari, jossa puhuimme yhdess√§ Meri-Rastilan ja Kallahden koulun kanssa kulttuurien yhdist√§misest√§ ¬†liikunnan avulla.

Oli hienoa huomata, että meidän projektillemme on tilausta myös yläkouluissa ja sovimmekin alustavasti yhteistyöstä muutaman koulun kanssa.

Ottakaa reippaasti yhteyttä punainenkorttirasismille@gmail.com ja katsotaan millaista asennekasvatusliikuntaa voisimme tehdä koulussanne.

Mikkelin Jukurit РKalPa pelissä näytettiin punaista korttia rasismille!

Lauantaina 22.9 pelatussa Savon derbyssä kohtasivat Mikkelin Jukurit ja KalPa Kuopiosta. Ottelu oli nykymuotoisen Liigan ensimmäinen Punainen kortti rasismille -teemapeli.

Mikkelin Jukurit on tullut Liigaan sarjanousijana todella ennakkoluulottomasti ja yllättänyt monet. Yhdellä saralla Jukurit toimii jo edelläkävijänä muiden liigajoukkueiden suhteen, nimittäin Jukureilla on oma yhteiskuntavastuuohjelmansa (Linkki Jukureiden sivuille). Jukurit haluaa olla aktiivinen toimija omassa yhteisössään ja tiedostaa huippu-urheilun tärkeän roolin yhteiskuntavaikuttajana.

Ottelua seuraamaan tulleelle 4200 katsojalle oli jaettu Punainen kortti rasismille -läpsyttimiä. Läpsyttimillä pidettiin äänekästä, rasismista- ja syrjinnästävapaata tunnelmaa IkiomaAreenalla. Samalla ne ovat hyvä muistutus siitä, että rasismia tai syrjintää ei tule hyväksyä missään muodossa.

Ennen ottelua jäähallilla kuultiinkin tärkeät sanat:
“Arvoisa yleis√∂, Viikinkiheimolle monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja yhteis√∂llisyys ovat itsest√§√§nselvyyksi√§. Meid√§n heimoon ovat kaikki tervetulleita ik√§√§n, sukupuoleen, kieleen, alkuper√§√§n tai uskontoon katsomatta. Mikkelin Jukurit vastustaa syrjint√§√§ sen kaikissa olomuodoissaan sek√§ haluaa edist√§√§ tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Siksi n√§yt√§mme nyt yhdess√§ punaista korttia rasismille!”

img_1195

img_1197

Futsalia Get Started – tapahtumassa!

Punainen kortti rasismille -projekti osallistui Combo-hankkeen Get started -tapahtumaan 12. lokakuuta Malmin palloiluhallilla. PKR-pisteellä pelattiin futsalia ja pääsi kokeilemaan laukaisututkaa. Get started -tapahtumassa nuoret pääsivät kokeilemaan erilaisia lajeja mm. kamppailulajeja, sumopukuja, trampoliinia ja ilmapatjoja sekä koripalloa ja futsalia.

Fimu on mukana Ty√∂terveyslaitoksen koordinoimassa Combo-hankkeessa vuosina 2015-2018.¬†Combo ‚Äďtutkimus- ja kehitt√§mishankkeessa kehitet√§√§n uusia toimintatapoja, valmiuksia ja menetelmi√§, jotka tukevat nuorten osallisuutta ja hyvinvointia sek√§ ty√∂el√§m√§√§n kiinnittymist√§. Hankkeessa luodaan uudenlaista yhteisty√∂t√§ kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisoalan toimijoiden, oppilaitosten sek√§ j√§rjest√∂toimijoiden v√§lille.

Fimun koordinoimassa osahankkeessa keskitytään nuorten eriarvoistumisen ehkäisyyn sekä nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Tavoitteen saavuttamiseen haetaan ratkaisua lisäämällä oppilaitosten ja järjestöjen välistä yhteistyötä liikunnan  toimialueella.

Lisätietoa hankkeesta:

Tuomas Vaskisalmi
ohjaaja, projektityöntekijä
tuomas.vaskisalmi@fimu.fi puh. 045 211 0155

Emeka Anyamele tukee #FootballPeople -kampanjaa

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen ja HIFK:n Veikkausliigajoukkueen pelaaja Emeka Anyamele tukee Fare:n #FootballPeople -kampanjaa.

Fare on Englannissa päämajaansa pitävä kansainvälinen kattojärjestö, joka toimii jalkapallon parissa rasismin ja syrjinnän ehkäisemiseksi. #FootballPeople on lokakuun 6. päivä alkanut kampanja, jonka aikaan järjestetään eri tapahtumia mm. turvapaikanhakijoiden, seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien aseman parantamiseksi. Eri tapahtumiin osallistuu yli 100 000 ihmistä 50:ssä maassa.

We support #FootballPeople

#FootballPeople is a campaign in football that brings together organisations, clubs, leagues and associations to tackle discrimination and racism. Activities are being organised in over 50 countries throughout October (6.8. Р20.8.)

Football interventions will feature members of the movement holding events on issues including the participation and representation of women, homophobia, the involvement of ethnic minorities, challenging the far-right in football and the social inclusion of refugees. Over 100,000 participants will directly take part in events organised as part of the period.

#FootballPeople on Fare:n kampanja, jossa yli 50 maata ja 100 000 osallistujaa osoittaa tukensa syrjinnän ja rasismin ehkäisemiseksi. Lokakuun ajan tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia, joissa korostetaan eri vähemmistöjen (LGBT-ryhmät, etniset vähemmistöt) ja esim. turvapaikanhakijoiden sekä pakolaisten oikeuksia sekä pyritään vähentämään näihin ryhmiin liittyviä ennakkoluuloja. Lisäksi kampanjalla halutaan ottaa vahvasti kantaa myös tyttöjen ja naisten yhtäläisiin oikeuksiin kaikkialla maailmassa pelata jalkapalloa ja päättää omista asioistaan.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #FootballPeople

HIFK:n miesten käsipallojoukkue näytti punaista korttia rasismille!

HIFK:n miesten käsipallon edustusjoukkue näytti ensimmäisenä miesten käsipallon pääsarjajoukkueena punaista korttia rasismille. HIFK  ei suvaitse rasismia tai syrjintää pelikentillä, katsomoissa tai niiden ulkopuolella!

Kiitokset HIFK Handboll yhteistyöstä ja tsemppiä peleihin!

« Older posts