PUNAINEN KORTTI RASISMILLE

Show Racism the Red Card - Finland

Facebook feed

Punainen kortti rasismille jakoi käyttäjän Ei rasismille kuvan. ... See MoreSee Less

"Kyllä suomalaiset edelleen tietävät, mikä on oikein ja mikä väärin ja haluavat auttaa. Jos ihmisellä ei ole rohkeutta puolustaa heikommassa asemassa olevaa, ketä hän sitten puolustaisi?" www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ilmiot/miten-voi-puuttua-rasistiseen-suunsoittoon-ala-ainakaa...

View on Facebook

Have a great weekend! Take care each other! ❤ ... See MoreSee Less

Acabo de morir de amor. « Fixariot 👽 »

View on Facebook

Mukava tapahtuma eilen Kotkan kirjastolla! Jalkapallo ja musiikki yhdistävät ihmisiä mahtavalla tavalla ympäri maailmaa. Kiitokset järjestäjille ja panelisteille sekä onnea pelikentille FC Mylly! Jatkakaa samaan malliin ja toivottavasti saatte lisää harjoitusvuoroja! ⚽️👍

Jalkapallon Pelaajayhdistys, Peace United, #fcmylly #kirkonkotimaanapu KTP edustus
... See MoreSee Less

View on Facebook

Eilen Huittinen Liikkuu -tapahtumassa Huhkolinnassa mm. tanssittiin, pelattiin sählyä, korista, jalkapalloa, lentopalloa koululaisten kanssa. Viimeiset pari tuntia tapahtuma oli avoin kaikille Huittislaisille ja Särre esiintyi. ✌️⚽️🏀🏐🥅🤸🏿‍♀️🎤

Kiitos hienosta tapahtumasta yhteisöllisyyden, monikulttuurisuuden ja liikunnallisuuden arvojen edistämiseksi! Peace United Karita, PeGe ja Särre, LP-Vampula Huittinen, Huhkolinna, Jalkapallon Pelaajayhdistys, Oikeusministeriö - Justitieministeriet TRUST -hanke Mia Luhtasaari, Huittisten kaupunki, Huittisten seurakunta Petri Sorva ja perheryhmäkoti Puistonlaita Päivi Sihvonen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hyvältä näyttää! 👍 #huittinenliikkuu ... See MoreSee Less

Tänään jalkauduttiin Huittisiin, tutustuttiin toisiimme ja eri liikuntaharrastuksiin; koris, lentopalllo, sähly, tanssi, fudis ja freestyle-fudis.

View on Facebook

Punainen kortti rasismille -seminaari 2016

Perjantaina 16.12.2016 pidettiin jokavuotinen Punainen kortti rasismille -seminaari Hotel Arthurissa Helsingissä. Tänä vuonna seminaarin teemana oli liikunta, kotouttaminen ja rasisminvastainen kasvatustyö. Puhujina olivat mm. ensimmäisenä Suomessa rasisminvastaisesta kasvatustyöstä väitellyt Amingkeng A. Alemanji ja jalkapallon pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkö Panu Autio, joka kertoi vastaanottokeskusten SM-turnauksesta ja liikunnan merkityksestä vastaanottokeskusten arjessa.

Seminaarissa olleessa työpajassa pohdittiin erityisesti sitä, miten yhdessä voitaisiin tehdä enemmän sekä rasisminvastaista työtä että kotoutumiseen tähtäävää yhteistyötä liikuntatoimijoiden ja vastaanottokeskusten välillä. Toivomme että seminaarin myötä syntyi uusia yhteistyön alkuja ja uusia lähestymistapoja.

Alla olevassa linkissä koostevideo tapahtumasta:

PKR-seminaari 2016

Punainen kortti rasismille -kouluvierailut

Marras- ja joulukuun aikana PKR-projekti on vieraillut pääkaupunkiseudulla Käpylän peruskoulussa, Sakarinmäen ja Länsimäen yläkouluissa. Kouluvierailuiden tarkoituksena on antaa eräänlaista asennekasvatusta liikunnan avulla. Jokaisessa koulussa läsnäolomme on räätälöity meidät kutsuneet opettajan toiveiden mukaan.

Olemme keskustelleet oppilaiden kanssa tiettyjen sanojen loukkaavasta voimasta ja toisen ihmisen kunnioittamisen merkityksestä. Olemme puhuneet siitä, että rasismiksi jonkun asian väittäminen on vakava syytös ja se tulee aina perustella, muuten sana menettää pikkuhiljaa merkityksensä.

Puhumme liikunnasta ja urheilusta yhteisenä kielenä ja keinona tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Olemme harjoitelleet pari- ja ryhmätyön merkitystä erilaisten pelien avulla. Lisäksi olemme tehneet tutustumisleikkejä, jotta esim. valmistavien luokkien oppilaat tulevat paremmin tutuksi.

Avoimet ovet ammattiliittoon maahanmuuttajille tapahtumassa verkostoiduttiin

Punainen kortti rasismille -hanke oli Jalkapallon pelaajayhdistyksen (JPY) mukana Avoimet ovet ammattiliittoon maahanmuuttajille -tapahtumassa SAK:n tiloissa Hakaniemessä. JPY kuuluu Suomen huippu-urheilu unioniin, joka taas kuuluu SAK:hon.  Paikalla oli edustajia eri ammattiliitoista, kuten esim. Rakennusliitosta, AKT:sta, JHL:stä ja PAM:ista.

Tilaisuudessa annettiin tietoa maahanmuuttajille ammattiliitoista ja kerrottiin millaista apua on mahdollista saada työpaikalla liiton toimesta. Paikalla oli tulkkausapua 9:llä eri kielellä. Tapahtuma oli myös mainio tapa verkostoitua eri järjestöjen kesken.

Opinmäen urheiluexpo liikutti yli tuhat koululaista!

Järjestimme 28.11 Espoon Opinmäen urheiluexpossa klo 9-15 monilajipisteen, jossa pääsi kokeilemaan kolmea eri lajia nopeutta mittavaan tutkaan. Lajit olivat jalkapallon potku, pallonheitto kädellä ja lentopallon lyönti tai isku. Päivän aikana urheiluexpossa vieraili arvioiden mukaan jopa yli tuhat lasta.

Yhdenvertaisuuden kunniaksi pisteellä palkittiin sellainen suorittaja, joka sai tutkasta täsmälleen saman lukeman potkaisemalla, heittämällä ja iskemällä. Tämä mahdollisti sen, että jokaisella oli iästä, luokka-asteesta tai sukupuolesta riippumatta mahdollisuus voittaa palkinto. Tärkeintä ei ollut siis kovimmat vaan tasaisimmat suoritukset! Kiitokset järjestäjille (Espoon liikkuva koulu, Opinmäki) ja muille pisteiden pitäjille erittäin mukavasta tapahtumasta!

img_1251

img_1250

Kulttuurien yhdistäminen liikunnan avulla – yhteistyö Meri-Rastilan alakoulun kanssa

Hotelli Arthurissa järjestettiin 27.11 “yläkoulun askelmerkit liikkuvaan kouluun” -seminaari, jossa puhuimme yhdessä Meri-Rastilan ja Kallahden koulun kanssa kulttuurien yhdistämisestä  liikunnan avulla.

Oli hienoa huomata, että meidän projektillemme on tilausta myös yläkouluissa ja sovimmekin alustavasti yhteistyöstä muutaman koulun kanssa.

Ottakaa reippaasti yhteyttä punainenkorttirasismille@gmail.com ja katsotaan millaista asennekasvatusliikuntaa voisimme tehdä koulussanne.

Mikkelin Jukurit – KalPa pelissä näytettiin punaista korttia rasismille!

Lauantaina 22.9 pelatussa Savon derbyssä kohtasivat Mikkelin Jukurit ja KalPa Kuopiosta. Ottelu oli nykymuotoisen Liigan ensimmäinen Punainen kortti rasismille -teemapeli.

Mikkelin Jukurit on tullut Liigaan sarjanousijana todella ennakkoluulottomasti ja yllättänyt monet. Yhdellä saralla Jukurit toimii jo edelläkävijänä muiden liigajoukkueiden suhteen, nimittäin Jukureilla on oma yhteiskuntavastuuohjelmansa (Linkki Jukureiden sivuille). Jukurit haluaa olla aktiivinen toimija omassa yhteisössään ja tiedostaa huippu-urheilun tärkeän roolin yhteiskuntavaikuttajana.

Ottelua seuraamaan tulleelle 4200 katsojalle oli jaettu Punainen kortti rasismille -läpsyttimiä. Läpsyttimillä pidettiin äänekästä, rasismista- ja syrjinnästävapaata tunnelmaa IkiomaAreenalla. Samalla ne ovat hyvä muistutus siitä, että rasismia tai syrjintää ei tule hyväksyä missään muodossa.

Ennen ottelua jäähallilla kuultiinkin tärkeät sanat:
“Arvoisa yleisö, Viikinkiheimolle monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja yhteisöllisyys ovat itsestäänselvyyksiä. Meidän heimoon ovat kaikki tervetulleita ikään, sukupuoleen, kieleen, alkuperään tai uskontoon katsomatta. Mikkelin Jukurit vastustaa syrjintää sen kaikissa olomuodoissaan sekä haluaa edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Siksi näytämme nyt yhdessä punaista korttia rasismille!”

img_1195

img_1197

Futsalia Get Started – tapahtumassa!

Punainen kortti rasismille -projekti osallistui Combo-hankkeen Get started -tapahtumaan 12. lokakuuta Malmin palloiluhallilla. PKR-pisteellä pelattiin futsalia ja pääsi kokeilemaan laukaisututkaa. Get started -tapahtumassa nuoret pääsivät kokeilemaan erilaisia lajeja mm. kamppailulajeja, sumopukuja, trampoliinia ja ilmapatjoja sekä koripalloa ja futsalia.

Fimu on mukana Työterveyslaitoksen koordinoimassa Combo-hankkeessa vuosina 2015-2018. Combo –tutkimus- ja kehittämishankkeessa kehitetään uusia toimintatapoja, valmiuksia ja menetelmiä, jotka tukevat nuorten osallisuutta ja hyvinvointia sekä työelämään kiinnittymistä. Hankkeessa luodaan uudenlaista yhteistyötä kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisoalan toimijoiden, oppilaitosten sekä järjestötoimijoiden välille.

Fimun koordinoimassa osahankkeessa keskitytään nuorten eriarvoistumisen ehkäisyyn sekä nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Tavoitteen saavuttamiseen haetaan ratkaisua lisäämällä oppilaitosten ja järjestöjen välistä yhteistyötä liikunnan  toimialueella.

Lisätietoa hankkeesta:

Tuomas Vaskisalmi
ohjaaja, projektityöntekijä
tuomas.vaskisalmi@fimu.fi puh. 045 211 0155

Emeka Anyamele tukee #FootballPeople -kampanjaa

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen ja HIFK:n Veikkausliigajoukkueen pelaaja Emeka Anyamele tukee Fare:n #FootballPeople -kampanjaa.

Fare on Englannissa päämajaansa pitävä kansainvälinen kattojärjestö, joka toimii jalkapallon parissa rasismin ja syrjinnän ehkäisemiseksi. #FootballPeople on lokakuun 6. päivä alkanut kampanja, jonka aikaan järjestetään eri tapahtumia mm. turvapaikanhakijoiden, seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien aseman parantamiseksi. Eri tapahtumiin osallistuu yli 100 000 ihmistä 50:ssä maassa.

We support #FootballPeople

#FootballPeople is a campaign in football that brings together organisations, clubs, leagues and associations to tackle discrimination and racism. Activities are being organised in over 50 countries throughout October (6.8. – 20.8.)

Football interventions will feature members of the movement holding events on issues including the participation and representation of women, homophobia, the involvement of ethnic minorities, challenging the far-right in football and the social inclusion of refugees. Over 100,000 participants will directly take part in events organised as part of the period.

#FootballPeople on Fare:n kampanja, jossa yli 50 maata ja 100 000 osallistujaa osoittaa tukensa syrjinnän ja rasismin ehkäisemiseksi. Lokakuun ajan tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia, joissa korostetaan eri vähemmistöjen (LGBT-ryhmät, etniset vähemmistöt) ja esim. turvapaikanhakijoiden sekä pakolaisten oikeuksia sekä pyritään vähentämään näihin ryhmiin liittyviä ennakkoluuloja. Lisäksi kampanjalla halutaan ottaa vahvasti kantaa myös tyttöjen ja naisten yhtäläisiin oikeuksiin kaikkialla maailmassa pelata jalkapalloa ja päättää omista asioistaan.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #FootballPeople

HIFK:n miesten käsipallojoukkue näytti punaista korttia rasismille!

HIFK:n miesten käsipallon edustusjoukkue näytti ensimmäisenä miesten käsipallon pääsarjajoukkueena punaista korttia rasismille. HIFK  ei suvaitse rasismia tai syrjintää pelikentillä, katsomoissa tai niiden ulkopuolella!

Kiitokset HIFK Handboll yhteistyöstä ja tsemppiä peleihin!

« Older posts