PUNAINEN KORTTI RASISMILLE

Show Racism the Red Card - Finland

Facebook feed

Tänään olimme mukana #Combo hankkeen Get Started -tapahtumassa Ala-Malmilla. Saatiin hyvät kaukalofutispelit aikaiseksi HNMKY:n kaukalossa!
#srtrc #FIMU #yökoris
... See MoreSee Less

View on Facebook

FC Interin laitapelaaja Kevin Mombilo puhuu asiaa Turun kirkkopäivillä! Jalkapallo yhdistää ihmisiä ikään, kieleen, kansalaisuuteen, uskontoon tai ihonväriin katsomatta! #peaceunited FC INTER Turku ... See MoreSee Less

Turun Kirkkopäivillä on menossa Peace United-matsi tuomiokirkon torilla. Kentän laidalla piispa Tapio Luoma ja ammattifutaaja Kevin Mombilo Interistä juttelevat jalkapallosta ja rauhantyöstä. Olemme paikalla klo 18 asti, tervetuloa futaamaan ja moikkaamaan!

View on Facebook

Ota henkilö henkilönä! #äläyleistä ✊🏿 ... See MoreSee Less

Miltä islamia koskeva keskustelu kuulostaa 16-vuotiaan muslimin korvin? Najmo Mohamed kertoo. Lue lisää: yle.fi/uutiset/3-9608362

View on Facebook

More Us and We! ... See MoreSee Less

"I grew up in Survival Mode." - Wentworth Miller from Prison Break

View on Facebook

Punainen kortti rasismille oli mukana Stadipesis -tapahtumassa Helsingissä!

19. huhtikuuta järjestettiin Helsingin Käpylän urheilupuistossa ensimmäistä kertaa Stadi-pesis-turnaus. Stadi-pesis on Haaga-Helian opiskelijoiden järjestämä hyvän mielen pesäpallotapahtuma, jossa opiskelijat ja yritykset pääsivät testaamaan taitojaan kansallispelin merkeissä. Lajiosaamista ei tarvittu, vaan kaikki olivat tervetulleita kokeilemaan pesäpalloa.

Sää oli mitä mainioin ja PKR-hanke oli pitämässä tapahtumassa aamupäivän ajan heitto- ja lyöntitutkaa. Mukana oli myös Hyvinkään Tahkon Superpesisjoukkueen pelaajia (yllä olevassa kuvassa oikealta Teemu Nikkanen ja Juha Puhtimäki) sekä Fondian joukkueessa turnauksessa pelannut entinen mäkihyppääjä ja nykyinen lakimies Arttu Lappi.

IMG_1929 IMG_1932 IMG_1936

Punainen kortti rasismille näkyy kaudella 2017 Veikkausliigan pukukopeissa

Kaudella 2017 miesten Veikkausliigassa jokaista vierasjoukkuetta odottaa pukukopissa Veikkauksen ja Punainen kortti rasismille -hankkeen yhteistyössä teettämät pyyhkeet. Jalkapallon pelaajayhdistyksen ja pelaajien aloitteesta aloitetun yhteistyön tarkoituksena on toivottaa jokainen vierasjoukkueen pelaaja tervetulleeksi ottelupaikkakunnalle. Tämänkaltainen ajattelumalli sopii erittäin hyvin PKR -hankkeen arvomaailmaan. Lisäksi pelaajat eivät joudu raahaamaan pyyhettä mukana vierasreissuilla.

Tarkoituksena on kokeilla pyyhekampanjaa mahdollisesti myös muissa sarjoissa tulevaisuudessa.

PKR -hanke esitteli toimintaansa Liike ry:n seminaarissa

Kansainvälinen Urheilun, kehityksen ja rauhan päivän seminaari pidettiin Liikunnan Kehitysyhteistyön LiiKe ry:n järjestämänä Olympiakomitean talossa (Radiokatu 20) Helsingissä 6.4.2017. Neljättä kertaa järjestetyn Urheilun, kehityksen ja rauhan päivän (International Day of Sport, Development and Peace) seminaarin teemana on ”Liikunta ja kestävän kehityksen tavoitteet”.

Punainen kortti rasismille -hanke oli esittelemässä seminaarissa omaa hankettaan yhtenä esimerkkinä kestävän kehityksen yhdestä tavoitteista (tavoite nro 9: eriarvoisuuden vähentäminen). Seminaarissa nostettiin vahvasti esille kansalaisjärjestöjen vaikutus, merkitys ja mahdollisuudet toimia liikunnan ja kehityksen katalysaattorina ja kerrottiin esimerkein erilaisista saavutuksista niin kehitysmaissa kuin Suomessa. Liikuntaa on käytetty onnistuneesti muuan muassa terveyden edistämisessä, koulunkäyntiaktiivisuuden lisäämisessä, tyttöjen aseman vahvistamisessa, vammaisten integroimisessa sekä rauhanneuvottelu-prosesseissa ja kuntoutumisessa traumoista. Liikunnan kautta kuten myös muiden osallistavien työpajojen ja aktiviteettien kautta voi helposti ja pieninkin kustannuksin tuottaa jokaisen arkeen hyvää oloa, aktiivista elämäntapaa, moninaisia taitoja ja sosiaalisia kontakteja – asioita, joista hyvä elämä rakentuu.

Kiitos mahtavasta seminaarista!
Alla kuvia seminaarista:

IMG_1875 IMG_1876 IMG_1878 IMG_1880 IMG_1882

Punainen kortti rasismille -hanke ja Suomen Rugbyliitto yhteistyöhön!

Olemme aloittaneet yhteistyön Suomen Rugbyliiton kanssa ja tarkoituksenamme on näkyä tämän vuoden seura- ja maajoukkueiden peleissä. Rugby on laji, joka sopii kaikille; kaikenkokoisille, -ikäisille ja -näköisille,  joten syrjinnän- ja rasisminvastainen yhteistyön aloittaminen oli erittäin luontevaa. Lisäksi Brittein saarilla Rugby on ollut jo monia vuosia mukana Show Racism the Red Card -kampanjassa. Suomen Rugbyliitto toivottaa kaikki lajista kiinnostuneet tutustumaan ja kokeilemaan tätä toisia kunnioittavaa urheilulajia!

Rugby  on yksi maailman seuratuimmista urheilulajeista ja laji on kovassa kasvussa myös Suomessa. Suomessa Rugbya pelataan talvikaudella ns. 7s Rugbyna (7 pelaajaa kentällä) ja kesällä 15s Rugbyna (15 pelaajaa). Suomalaiset Rugbyseurat järjestävät myös mielellään kouluille ja nuorisolle rugbytunteja, joissa voidaan pelata esim. kontaktitonta lippurugbya. Odotamme innolla yhteistyön alkamista!

Lisää tietoa Rugbysta Suomen Rugbyliiton sivuilla: http://www.rugby.fi

Osallistu Liikkuvan koulun #Superstar17 kampanjaan!

Olimme mukana tekemässä Liikkuvan koulun kanssa kahta Superstar17 – videohaastetta. Punainen kortti rasismille -hanke oli mukana Ilaripron ja FC Hongan naisten edustusjoukkueen maalivahdin Paula Myllyojan kanssa kuvauksissa. Superstar-kampanjan lähtökohtana on, että liikkumisen tulee olla hauskaa.

Liikkuvan koulun Instagramissa julkaistaan viikoittain liikunnallisia trikkejä. Mukana on esimerkiksi futista, tanssia ja parkouria. Kampanjan ensimmäisellä videolla Ilaripro opettaa futiskikkoja. Videolla näet myös Ilarin päässä meidän hankkeen lippiksen.

Kilpailuun voi osallistua kuvaamalla oma temppu ja jakamalla se Instassa. Videoon tagataan #superstar17 ja @liikkuvakoulu
Pääpalkintona on vuoden lahjakortti elämyspuistoon (arvo max. 400 €). Kilpailuaikaa on 28.5. asti!

Lisätietoa: https://liikkuvakoulu.fi/superstar

Rasisminvastaisella viikolla 20.3 – 26.3.2017 edistettiin yhdenvertaisuutta!

Punainen kortti rasismille -hanke oli mukana maanantaina 20.3 klo 15-20 Kampin Narinkkatorilla rasisminvastaisen viikon aloitustapahtumassa. Tapahtuma alkoi kaupunginjohtajan tervehdyksellä, eri puheenvuoroilla sekä upeiden urheilu- ja musiikkiesitysten parissa.

Tapahtumassa pisteellämme sai kaataa paitsi keiloja, mutta myös omia ennakkoluulojaan. Teltallamme käytiin hyviä keskusteluja urheilun merkityksestä mm. erilaisia ihmisiä ja kulttuureja yhdistävänä tekijänä sekä liikunnan arvoa mielenterveydelle.

Tapahtuman pääjärjestäjänä oli Suomen Punaisen Ristin Ei rasismille -hanke. Torilla oli esillä useita järjestöjä, jotka tekevät Suomessa elintärkeää työtä yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta.

IMG_1806 IMG_1807 IMG_1809 IMG_1825

Mukana Kampin Narinkkatorilla rasisminvastaisen viikon aloitustapahtumassa ma 20.3 klo 15-20!

Punainen kortti rasismille -hanke on mukana Punaisen Ristin kampanjassa rasisminvastaisella viikolla yhdenvertaisen 100-vuotiaan Suomen puolesta!

Rasisminvastaisen viikon aloitustapahtumassa Narinkkatorilla kannustetaan ihmisiä mukaan luomaan yhdenvertaista, turvallista ja kaikille avointa yhteiskuntaa. Punaisen Ristin #minäpäätän #jagbestämmer #idecide –kampanja polkaistaan näyttävästi käyntiin rasisminvastaisella viikolla maanantaina 20.3. klo 15.30 Narinkkatorilla Helsingissä. Tervetuloa mukaan! Kampanjan suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Narinkkatorilla Punainen kortti rasismille -hanke on mukana yhdessä Kirkon ulkomaanavun Peace United -projektin kanssa sekä HNMKY:n Yökoriksen kanssa. Tervetuloa paikalle palloilemaan!

Kampanjaviikolla vahvistetaan kuvaa Suomesta avoimena ja hyvänä maana. Tavalliset suomalaiset ympäri Suomea päättävät ja kannustavat toisiaan toimimaan yhdenvertaisen Suomen puolesta. Kampanjaan osallistuu kymmeniä järjestöjä, lajiliittoja, urheiluseuroja, urheilijoita sekä viranomaistahoja. Rasistinen käytös on syrjintää, jossa ihmiset asetetaan keskenään eriarvoiseen asemaan taustansa tai oletetun ominaisuutensa perusteella. 

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 20.-26. maaliskuuta.
 

Lisätiedot:
Janette Grönfors, SPR/Keskustoimisto
Koordinaattori
p. 020 701 2156, 040 669 2487
janette.gronfors(at)punainenristi.fi

Punaisen Ristin rasisminvastaisen viikon #minäpäätän -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kampanjassa ovat mukana: Helsingin Pelastuslaitos, Helsingin Pelastuskoulu, Helsingin Poliisi, Rikosuhripäivystys (RIKU), Helsingin kaupunki, Finlayson, Fazer, VR Group, Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry, Ihmisoikeusliitto ry, Allianssi ry, Yhteiset Lapsemme ry, Pelastakaa Lapset ry, Oikeusministeriö/ ETNO/Trust-hanke, Liikkukaa – Sports for All ry, Monika-Naiset liitto ry, Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry, Rauhankasvatusinstituutti ry, Seta ry, Miessakit ry, Puolustusvoimat, (somekampanja), Ruuti, Safe Stadi/Helsingin Nuorisoasiainkeskus, Punainen kortti rasismille, Adoptioperheet ry, EHYT ry, Kalliolan Nuoret Ry, Kalliolan setlementti, Suomen Setlementtiliitto, Moniheli ry, Suomen Partiolaiset (some), Kirkon Ulkomaanapu, Amnesty Suomen osasto, Monik ry, Kulttuurikameleontit ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Luckan + Universum ry + svenska.fi, Jalkapallon pelaajayhdistys ry, Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto ry – FARO, Refuhome ry, Kampin kappeli, Yle Kioski, YleX (mediakumppani), SPR Helsingin ja Uudenmaan piiri, SPR/Varainhankinta, SPR/Valmius. SPR/Terveys ja hyvinvointi, SPR/Vapaaehtois- ja nuorisoyksikkö, Suomen Olympiakomitea, Suomen Jääkiekkoliitto, Lentopalloliitto, Suomen Baseball- ja, Softball-liitto ry, Taekwondo liitto, Palloliitto, Suomen Uimaliitto, Suomen Luisteluliitto.

KaaPo näyttää tulevalla kaudella pelipaidassaan punaista korttia rasismille!

Kaarinan Pojat näyttää yhdessä yhteistyökumppaninsa Tili-Koivun kanssa kaudella 2017 tietä suvaitsevaisuudelle. Edustusjoukkue kantaa kotipaidoissaan merkittävää symbolia ja näyttää konkreettisesti rasismille punaista korttia.

– KaaPo haluaa olla edistämässä suvaitsevaisuutta niin kentillä kuin sen ulkopuolellakin. Mietimme näkyvää tapaa ottaa kantaa meille tärkeän asian puolesta ja löysimmekin yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme Tili-Koivun kanssa oivan tavan toteuttaa kannanottomme. Edustusjoukkue on lippulaivamme ja onkin sopivaa, että pelipaidoistamme löytyy kunniakkaan logomme viereltä vähintään yhtä kunniakas logo, jolla näytämme rasismille punaista korttia näkyvällä tavalla. Myös Tili-Koivun toimitusjohtaja Toni Koivu näki kampanjan arvon, ja lähti innolla toteuttamaan sitä kanssamme, kertoo omistaan ylpeä toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Seuran mission mukaan KaaPolaisuus on kaarinalaisuutta – se on sitä kaikille ihonväristä, sukupuolesta, kansallisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Tahvonlahden kouluvierailulla puhuttiin toisten kunnioittamisesta

­Helmikuun lopulla hankkeemme vieraili Tahvonlahden alakoulussa Helsingin Laajasalossa kouluvierailulla. Aamupäivän aikana liikuntasalissa puhuimme hieman erilaisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja toisten ihmisten kunnioittamisen tärkeydestä. Kahdella eri toiminnallisella pisteellä havainnollistettiin hieman liikunnan avulla reilun pelin ja yhdessä tekemisen teemoja. Kouluvierailulla oli mukana HIFK:n Veikkausliigajoukkueen pelaaja Nosh A Lody.

09 Helsinki Human Rights:in hiihtolomahulinoilla näytettiin punaista korttia rasismille!

Hiihtolomalla 20.2 – 24.2.2017 09 Helsinki Human Rights järjesti lapsille liikuntaa Malmin palloiluhallilla ja Me-talolla koko viikon ajan. Lajeina olivat mm. futsal, koris, parkour, airtrack, lippupallo ja polttopallo. Kuvassa futsal- ja koristurnausten voittajia.

« Older posts