PUNAINEN KORTTI RASISMILLE

Show Racism the Red Card - Finland

Facebook

Tänään Helsingissä yli 15000 ihmistä osallistui #pelipoikki mielenosoitukseen rasismia ja fasismia vastaan. Olimme mukana nostamassa punaista korttia rasismille!

Lisäksi rasisminvastaisia mielenosoituksia on järjestetty ainakin Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Kuvat: Teppo Salonen ja Ilari Äijälä
... See MoreSee Less

View on Facebook

Punainen kortti rasismille jakoi käyttäjän Jalkapallon Pelaajayhdistys kuvan. ... See MoreSee Less

Närpes Kraft FF:n pelaajat ja Punainen kortti rasismille! #jpy #pukukoppikierros #kakkonen #pelaajanarki #SRtRC

View on Facebook

Tsemppiä illan peliin Helmarit (Naisten jalkapallomaajoukkue)! Toivotamme Teille hyvää menestystä sekä rasismista ja syrjinnästä vapaita EM-karsintoja!
#punainenkorttirasismille #helmarit

Peace United
Jalkapallon Pelaajayhdistys
... See MoreSee Less

View on Facebook

Energistä viikkoa kaikille! 🤘🏼🖖🏽✊🏿 ... See MoreSee Less

This 8-year-old girl's skating skills will blow your mind.

View on Facebook

Punainen kortti rasismille jakoi käyttäjän Fusion Mexico City's Bold Street Dancer. ... See MoreSee Less

"When I feel it...I say, 'To hell with the canes!'" Meet Saul, a 92-year-old man who moves to the beat in the streets of Mexico City. #GrandparentsDay

View on Facebook

Instagram

#BeActive Turussa ja punainen kortti rasismille!

Punainen kortti rasismille -projekti piti jalkapallotutkaa 14.9 Turussa järjestetyssä #BeActive School Action Day -tapahtumassa. Impivaaran jalkapallohallissa ja pihalla järjestetyssä tapahtumassa vieraili 1500 oppilasta ja opiskelijaa perus- ja lukio-opetuksesta sekä ammatti-instituutista.

Pihalla järjestetyssä School’s out tapahtumassa oli mukana myös Punainen kortti rasismille -jalkapallotutka, jossa pääsi kokeilemaan potkun lujuutta. Palkintona hyvästä suoriutumisesta tutkassa sekä hyvästä ja rehdistä käytöksestä annettiin Peace United -jalkapalloja.

Alla uutinen Turun School Action Day -tapahtumasta Turun kaupungin sivuilla:

https://www.turku.fi/uutinen/2016-09-16_koululaisten-ja-opiskelijoiden-beactive-school-action-day-houkutteli

image

School Action Day vietettiin upeissa olosuhteissa Espoon Leppävaarassa!

Euroopan urheiluviikon Suomen päätapahtuma School Action Day keräsi 13.9 Espoon Leppävaaraan noin 7 000 koululaista ja 400 opettajaa! Leppävaaran urheilupuiston aukiolla oli mahdollisuus kokeilla toimintaa erilaisilla laji- ja liikuntapisteillä.

Punainen kortti rasismille -pisteellä oli mahdollisuus kokeilla tarkkuuspotkua, lainailla jalkapalloa omaan tai ohjattuun pallotteluun sekä mahdollisuus saada capoeira opastusta Mestre Piumilta CDO Finlandilta. Lisäksi pisteellämme oli mahdollisuus haastaa Suomen kuuluisin freestyle jalkapalloilija ja Peace United -kampanjan lähetti PeGe kikkailemaan ja temppuilemaan pallon kanssa. Kirkon ulkomaanavun Peace United -projekti lahjoitti tapahtumaan kangaskasseja ja jalkapalloja, joita jaettiin hyvistä suorituksista pisteellä. Pisteellä olevan ryhmän täydensi Suomen futsal-maajoukkueen monivuotinen kapteeni Panu Autio, joka oli edustamassa Jalkapallon pelaajayhdistystä tapahtumassa.

Lisäksi urheiluviikon aikana järjestettiin 11 alueellista tapahtumaa, jotka liikuttavat noin 80 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea. Punainen kortti rasismille -projekti osallistui viikon aikana Espoon päätapahtuman lisäksi myös Jyväskylän ja Turun alueellisiin tapahtumiin.
image image

KuPS – IFK Mariehamn pelissä näytettiin punaista korttia rasismille ja lahjoitettiin Peace United -palloja!

Savon Sanomat Arenalla 9.9 pelatussa KuPS – IFK Mariehamn ottelussa molemmat joukkueet ja ottelun tuomarit näyttivät ennen ottelua  punaista korttia rasismille.  Lisäksi Kirkon ulkomaanavun Peace United -kampanja lahjoitti jalkapalloja ottelun yleisölle.

Kuopion Palloseura palkitsi ottelua ennen Seppo Kurikan Veikkauksen Respect-palkinnolla ja tämä palkinto meni kokonaisuudessaan KuPS:n Erkkaryhmälle.

Ottelu päättyi kotijoukkue KuPS:n 2-1 voittoon.  PKR kiittää Kuopion Palloseuraa yhteistyöstä ja toivottaa onnea loppukauteen!

Katusähly -kiertuefinaalissa pelattiin Punainen kortti rasismille -näytösottelu!

Kampin Narinkkatorilla pelattiin lauantaina 3.9  ympäri Suomea tänä vuonna kiertäneen Katusähly -kiertueen lopputurnaus. Tapahtumassa pelattiin myös Punainen kortti rasismille -näytösottelu, jonka osallistujia olivat mm. Mikko Parikka (Salatut Elämät), entiset huippukiekkoilijat Esa Pirnes ja Tommi Kovanen, salibandyn nykyiset tähtipelaajat Miko Kailiala, Janne Hyvönen ja Jonna Karonen, Jokereiden tanssiryhmän tanssijat Vuokko ja Marianna, selostajalegenda Jani Alkio, salibandytoimittaja Joel Siltanen sekä YLE:n toimittajat A-J Sipilä ja Riku Salminen. Kiitokset kaikille osallistujille ja Suomen salibandyliitolle yhteistyöstä!

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Ilari Äijälä
image image

image image

Suomi-Ruotsi -koripallomaaottelussa näytettiin punaista korttia rasismille!

27.8 Metro Areenalla Espoossa pelatussa Suomen ja Ruotsin välisessä koripallomaaottelussa näytettiin punaista korttia rasismille molempien maiden pelaajien ja koko yleisön (6257 katsojaa) voimin. Suomi otti kotiyleisön edessä maukkaan 69-67 voiton Ruotsista.

Susijengi halusi korttien näyttämisellä kertoa, että heille monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja yhteisöllisyys ovat itsestäänselvyyksiä. Tämän johdosta Susijengiä kannattavaan susilaumaan ovat kaikki tervetulleita ikään, sukupuoleen, kieleen, alkuperään tai uskontoon katsomatta.

Kiitokset Susijengille ja Suomen koripalloliitolle yhteistyöstä ja upeasta kannanotosta suvaitsevaisemman Suomen puolesta!

image image image

Liikunta kuuluu kaikille -tapahtumassa liikuttiin hyvissä olosuhteissa

Myyrmäki-hallissa järjestettiin lauantaina 13.8 klo 10-14 kaikille avoin ja maksuton koko perheen liikuntatapahtuma. Tapahtuma keräsi lähialueen lapsia ja nuoria kokeilemaan erilaisia lajeja kuten mm. yleisurheilua, capoeiraa ja käsipalloa. Tapahtumassa jaettiin myös kolmessa eri lajikokeilussa käyneille lapsille ja nuorille vapaalippuja PK-35 Vantaa – FC Lahti Veikkausliigaotteluun. Liikunta kuuluu kaikille -tapahtuma huipentui Musta Barbaarin ja Prinssi Jusufin keikkaan.

Suuret kiitokset kaikille seuroille ja lajeille, jotka olivat tapahtumassa mukana! Tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, joten tästä opittiin paljon! Varmasti ensi kerralla saadaan enemmän väkeä paikalle. Musta Barbaari kiteytti kuitenkin olennaisen asian hyvin: “teet hommasi aina yhtä hyvin, oli paikalla sitten 10 tai tuhat ihmistä!” Olemme tyytyväisiä jos yksikin lapsi tai nuori sai tapahtumastamme kipinän liikkumiseen tai uuden harrastuksen.

Kiitos mukana olleet Yökoris, VJS Vantaan Jalkapalloseura ry, Atlas Vantaa, Vantaan Salamat, PK-35 Vantaa, Capoeira Cordao de Ouro Finland, Jalkapallon Pelaajayhdistys, Suomen monikulttuurinen liikuntaliitto FIMU ry sekä
Myyrmäen Urheilupuisto, Vantaan kaupungin liikuntapalvelut ja erityisesti kumppanimme Sporttia kaikille -hanke! Kiitokset myös Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf hienosta keikasta, jossa lapsetkin pääsivät kokeilemaan esiintymistä!

image image image image

HJK keräsi yli 4 laatikollista jalkapallokenkiä Uudenmaan vastaanottokeskukseen

HJK keräsi 15.8 KuPS -ottelun yhteydessä lukuisia jalkapallokenkiä vastaanottokeskukseen. Keräys onnistui todella hyvin ja kasaan saatiin yli neljä laatikollista jalkapallokenkiä, jotka toimitettiin muutaman päivän kuluttua Uudenmaankadun vastaanottokeskukseen, jossa on majoitustilat noin 200:lle turvapaikanhakijalle.

image

 

DHL ja Jalkapallon Pelaajayhdistys on vuoden 2016 aikana kerännyt jalkapallokenkiä vastaanottokeskuksiin ympäri Suomea. Tällä tavoin halutaan tukea ajatusta siitä, että jalkapallon pelaaminen kuuluu kaikille, myös maahan hädän takia tulleille turvapaikanhakijoille. Jalkapallo on usein myös suosituin laji vastaanottokeskuksissa ja jalkapallokengät ja – varusteet ovat erittäin haluttua tavaraa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjestää myös yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa vuosittain vastaanottokeskusten SM-turnauksen. Tänä vuonna Eerikkilän Urheiluopistossa käydyn turnauksen voiton vei Oulun vastaanottokeskus.

Video vuoden 2016 Vastaanottokeskusten SM-turnauksesta JPY: n sivuilla

HJK-FC Lahti ottelussa näytettiin punaista korttia rasismille

7.8 pelatussa HJK – FC Lahti Veikkausliigan ottelussa näytettiin punaista korttia rasismille! Lisäksi kuuluttamosta lausuttiin nämä hienot sanat:  “Arvoisa yleisö, Kaudella 2016 Veikkausliiga ja HJK tukee rasismin vastaista hanketta Punainen kortti rasismille! Me vastustamme syrjintää sen kaikissa olomuodoissa ja haluamme edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Jalkapallon pelaaminen yhdistää ihmisiä niin Suomessa kuin muuallakin
maailmassa, joten annetaan kaikille mahdollisuus osallistua meidän yhteiseen peliin. Nautitaan tästä pelistä yhdessä ja nostetaan punainen kortti
rasismille!”

Kiitokset HJK:lle yhteistyöstä!

« Older posts